Culturele & educatieve uitjes

Educatie & cultureel

vuurtoren-texel

Kaasboerderij Wezenspyk

Hier wordt al meer dan 35 jaar Texelse kaas gemaakt en die smaakt heerlijk! Tevens is er een kaaswinkel waar je alle soorten kazen mee kan nemen om thuis nog na te genieten van je verblijf op het eiland. Tip: neem meerdere kleine kaasjes mee, zo proef je meer en ontdek je wat je smaak is. Alsof bovenstaand nog niet genoeg is, hebben ze ook een kaascafé.  Denk bijv. aan kaasfondue of een heerlijk kaasplankje. Kortom, dit is een originele plek om te bezoeken als je op Texel bent.

Hoornderweg 29, Den Burg

Kaap Skill

Texel heeft een rijke historie, hierover kun je alles te weten komen in het museum Kaap Skil. Je zult er verhalen en avonturen ontdekken waarvan je niet wist dat het bestond. De collectie van Kaap Skil bestaat onder andere uit bijzondere stukken uit eeuwenoude scheepswrakken die voor de kust van het eiland gevonden zijn. Texel was erg belangrijk voor de handels- en oorlogsschepen, in de Gouden Eeuw werd er voor de kust van Texel verzameld. Er werd dan o.a. schoon drinkwater gehaald van het eiland. Ben je nieuwsgierig geworden? Je weet wat je te doen staat, veel plezier!

Heemskerckstraat 9 Oudeschild

Maritiem- en juttermuseum

Zoals je je wel kunt voorstellen is er sinds het bestaan van Texel veel aangespoeld op het strand. Bij het Maritiem- en Juttersmuseum hebben ze een gedeelte van de Jutter vondsten verzameld en die kun je hier bekijken. Het is een hele interessante plek om te zien wat er zoal op het strand te vinden is. Natuurlijk kun je dit ook zelf een keertje doen dat is een leuk plan toch?

Pontweg 141 A, De Koog

Beklim de vuurtoren

Op Texel is een vuurtoren die in het noorden gelegen is, net buiten De Cocksdorp. Het leuke aan deze vuurtoren is dat het mogelijk is om deze te beklimmen. De vuurtoren heeft 118 treden, maar het is natuurlijk leuk om dit de kinderen te laten tellen!

Vuurtorenweg 134 De Cocksdorp

Ecomare

Je kunt er zeehonden, bruinvissen en andere zeedieren kijken. Verder kun je er meer te weten komen over het Werelderfgoed Waddenzee, de Noordzee en de natuur op Texel. Tip: kijk in de agenda wat er die dag te doen is.

Ruijslaan 92 De Koog

Luchtvaart en oorlogsmuseum

Het museum is gevestigd bij het vliegveld het geeft een overzicht van de lange vlieghistorie van het eiland en vertelt het verhaal van de Georgische Opstand.

Postweg 126 De Cocksdorp

@HoeveVianen

Volg ons op Instagram