Uitjes op Texel met de kids

Eten samen met de kids

ijsje

Boerderij Restaurant Catharinahoeve

Het restaurant is een familiebedrijf en weet het daardoor families als geen ander naar het zin te maken. Aan jong en oud is gedacht. De menukaart biedt keus uit klassieke gerechten, Texelse specialiteiten en pannenkoeken. Voor de kids zijn er speciale gerechten en is er meer dan genoeg speelplek.

Rozendijk 17, Den Burg

Restaurant Vogelhuis Oranjerie

Als kind zijnde kwam Lisanne hier al en we kwamen ieder jaar weer terug! Het is een plek die leuk is voor zowel de kinderen als de ouders. Er is een ruime buitenspeelplaats voor de kids waar ze voor en na het eten lekker hun gang kunnen gaan.

Dorpsstraat 204-206, De Koog

De Compagnie

De heerlijke plek aan het water, vooral op een zomerse dag is dit een perfect plek om te lunchen, borrelen of dineren.Dit restaurant is gelegen in de haven van Oudeschild. Vergeet de tijd en geniet. Ook is er een buitenspeelplaats voor kinderen, vanaf het terras is dit door de ouders goed te zien. Er is zoveel te beleven op deze speelplaats dat je hoogstwaarschijnlijk de kinderen met moeite aan tafel krijgt-houdt… Kortom een erg leuke locatie voor jong en oud.

Haven 20, Oudeschild

Op pad met de kids

schapen_knuffelen

Knuffel met lammetjes

Breng een bezoek aan de vele verschillende schapen bij de Schapenboerderij Texel. Het ligt net buiten Den Burg en ze geven er een kijkje in het boerenleven. Het is perfect voor gezinnen met jonge’ kinderen.

Pontweg 77, Den Burg Texel

Het water op met een boot

Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de zeehonden of ga mee op een garnalenboot. Het is een echte beleving op zo’n boot en het is absoluut ook leuk om mee te gaan zonder dat je van vis houdt.  Er zijn meerdere boten die de passagiers meenemen tijdens het vissen, het is altijd verstandig om een ticket online te bestellen.

Haven Oudeschild

Beklim de vuurtoren

Op Texel is een vuurtoren die in het noorden gelegen is, net buiten De Cocksdorp. Het leuke aan deze vuurtoren is, dat het mogelijk is om deze te beklimmen. De vuurtoren heeft 118 treden, maar het is natuurlijk leuk om dit de kinderen te laten tellen!

Vuurtorenweg 134 De Cocksdorp

De Bonte belevenis

Altijd wat te beleven en te doen! Van bakkerij tot kaarsenmakerij, bij de Bonte Belevenis is altijd iets te doen. Het is een hele leuke plek om met de kinderen op avontuur te gaan. De kinderen zullen leren en ervaren, tijdens een middag bij de Bonte Belevenis. Voor de ontwikkeling is het dan ook super leuk. Er kunnen verschillende workshops gevolgd worden die inspirerend zijn.

Rommelpot 11, Den Hoorn

Ijsboerderij Labora

Dé plek waar Coen en Lisanne allebei vroeger heel wat ijsje gelikt hebben! Deze mega leuke plek, die dicht bij Hoeve Vianen ligt, is voor de kinderen een plek bij uitstek om te spelen en te genieten van heerlijk ijs wat daar ook echt van eigen koeienmelk gemaakt wordt. Er zijn hertjes en je kunt er op een mega groot springkussen springen. Ook kun je een kijkje nemen in de koeienstal. Als je klaar bent met spelen, dan vraag je je ouders gewoon om nog een ijsje!

Hollandseweg 2, De Cocksdorp

Schipsbreuk- & juttersmuseum

Hier vindt je een diversiteit aan strandvondsten van meer dan 75 jaar! Ervaar de stoere wereld van het strandjutten, het loods-en reddingwezen en de visserij. Er is een knus museumcafé, een grote speeltuin, diverse spelletjes, een leuke speurtocht door het museum, souvenirshop en er is een gezellige picknickplaats.

Pontweg 141 A, De Koog

Op pad met de kids

schapen_knuffelen

@HoeveVianen

Volg ons op Instagram