Eten & drinken op Texel

Leuke food & drinks locaties op het eiland

Wij als bewoners van Texel hebben uiteraard onze vaste plekjes waar we graag komen. Als vakantieganger is er niets leuker dan ze te ontdekken, mocht je nou een beetje inspiratie wensen dan hebben we hier onze tips

eten-texel

De Smulpot

Als er één plek op Texel is waar het eten altijd lekker is, dan is het wel bij De Smulpot in Den Burg. Lisanne´s favoriet is de cheesecake. Wij komen hier zelf vaak voor een drankje of even lekker met zijn tweeën eten. Nog een tip is de barhap. Van maandag tot donderdag avond zijn er twee gerechten waar je uit kunt kiezen voor een erg vriendelijke prijs. Kijk ook eens op de website voor meer informatie.

Binnenburg 5, Den Burg

Brasserie Beers

Nog een favoriet van Coen en Lisanne! Wij genieten hier samen intens van het voorgerecht Buikspek, zo lekker zul je het nooit ergens anders eten. Het is een fijne plek om te dineren. Het leuke is dat Coen dit bedrijf ook heeft geholpen met de huisstijlen en het drukwerk levert. Leuk om even op te letten als je ze een bezoek brengt.

Grensweg 386, Den Burg

De Compagnie

De heerlijke plek aan het water, vooral op een zomerse dag is dit een perfect plek om te lunchen, borrelen of dineren.Dit restaurant is gelegen in de haven van Oudeschild. Vergeet de tijd en geniet. Ook is er een buitenspeelplaats voor kinderen, vanaf het terras is dit door de ouders goed te zien. Er is zoveel te beleven op deze speelplaats dat je hoogstwaarschijnlijk de kinderen met moeite aan tafel krijgt en houdt… Kortom een erg leuke locatie voor jong en oud.

Haven 20, Oudeschild

Restaurant Gusta

Als je voor een echte hoogstaande culinaire beleving gaat, is restaurant Gusta een echte aanrader. Er wordt gewerkt met veel echte Texelse en seizoensgebonden producten. Het restaurant is gelegen in het prachtige Boutique Hotel Texel en is gegarandeerd een geweldige beleving voor een avondje uit. Dit is een avond om over 10 jaar nog terug aan te denken!

 

 

Postweg 134, De Cocksdorp

Eetcafé de Rog

Één van de leukste plekjes in de Cocksdorp om te lunchen of te dineren. Het is dichtbij Vakantieboerderij Hoeve Vianen gelegen en dus ideaal om heen te gaan. Het is gelegen in het noorden van het eiland en dus goed te combineren met een avond strandwandeling. Geniet hier van streekgerechten zoals Lam of juist van een klassieke topper zoals Tournedos. Het is de perfecte plek om op een relaxte manier een hapje buiten de deur te eten. Het is altijd verstandig even een reservering te maken.

Kikkertstraat 28, De Cocksdorp

Dinercafé De Stal

Bij dit restaurant hebben we zelf meerdere keren gegeten. Tevens hebben we van veel familieleden en vrienden goede ervaringen gehoord. Dit is dé perfecte plek om met een groep te gaan eten. Het heeft een zeer mooie ambiance en het heeft een fijne sfeer. Geniet van de heerlijke gerechten en Texelse bieren. Voor een onbezorgde avond uit is dit de perfect plek! Maak wel altijd een reservering als je met een groep wilt komen.

 

Kogerstraat 26, Den Burg

onze stranden top 3

strand-eten

Strandpaviljoen Paal 33 Kaap Noord

Kaap Noord is dé plek om na een flinke strandwandeling op het terras neer te ploffen en te genieten van een kopje koffie of een borrel. Het strandpaviljoen is nog echt authentiek en zonder poespas. Kaap Noord is gelegen naast de steiger waar vandaan de boot vertrekt naar Vlieland.

Volharding 4, De Cocksdorp

Strandpaviljoen Paal 17

Hier komen Coen en Lisanne regelmatig samen, om te dineren tijdens de ondergaande zon bijvoorbeeld. Dit is namelijk dé plek om de zonsondergang te bekijken. Bij Paal 17 hebben ze een heerlijke lunch- en dinerkaart.

Ruijslaan 94-98, De Koog

Strandpaviljoen Twaalf

Dit is Lisanne haar favoriete plek om naartoe te gaan als de zon schijnt en het zomer is! het is een plek om heerlijk tot rust te komen, ze hebben er geen bereik en al helemaal geen wifi! maar laten we even eerlijk zijn, soms is dat juist heerlijk.

Je geniet hier van gezonde frisdrank en heerlijke healthy snacks.

Jan Ayeslag 2, Den Hoorn

onze stranden top 3

strand-eten

Eten samen met de kids

ijsje

Boerderij Restaurant Catharinahoeve

Het restaurant is een familiebedrijf en weet het daardoor families als geen ander naar het zin te maken. Aan jong en oud is gedacht. De menukaart biedt keus uit klassieke gerechten, Texelse specialiteiten en pannenkoeken. Voor de kids zijn er speciale gerechten en is er meer dan genoeg speelplek.

Rozendijk 17, Den Burg

Restaurant Vogelhuis Oranjerie

Als kind zijnde kwam Lisanne hier al en we kwamen ieder jaar weer terug! Het is een plek die leuk is voor zowel de kinderen als de ouders. Er is een ruime buitenspeelplaats voor de kids waar ze voor en na het eten lekker hun gang kunnen gaan.

Dorpsstraat 204-206, De Koog

Ijsboerderij Labora

Dé plek waar Coen en Lisanne allebei vroeger heel wat ijsje gegeten hebben! Deze megaleuke plek, die dicht bij Hoeve Vianen ligt, is voor de kinderen een plek bij uitstek om te spelen en te genieten van heerlijk ijs wat daar ook echt van eigen koeienmelk gemaakt wordt. Er zijn hertjes en je kunt er op een groot springkussen springen. Ook kun je een kijkje nemen in de koeienstal. Als je klaar bent met spelen, dan vraag je je ouders gewoon om nog een ijsje!

Hollandseweg 2, De Cocksdorp

@HoeveVianen

Volg ons op Instagram