Omgeving & activiteiten

Hoeve Vianen

Het terrein van onze hoeve

Hoeve Vianen is landelijk gelegen in polder Eierland, het noordelijke deel van Texel.  Hier geniet je van een oase van rust en ruimte. Je bent echt even weg van de hectiek. Per fiets of auto kun je alsnog gemakkelijk de drukte en gezelligheid opzoeken die het eiland te bieden heeft. Op onze voormalige boerderij staat het boerenleven nog altijd centraal. Zo zijn vier van onze accommodaties gebouwd in een oude stal. Details hiervan vind je dan ook terug in onze inmiddels sfeervol afgewerkte accommodaties.

We noemen het verblijven op onze vakantieboerderij ‘boergondisch’, een mix van bourgondisch genieten en het authentieke boerderijleven.

Onze vakantieboerderij heeft vier accommodaties in de stolp van de boerderij en er is een vrijstaande vakantiewoning. Vier accommodaties zijn genoemd naar natuurgebieden in de directe omgeving van onze boerderij. Onze vrijstaande vakantiewoning heet ‘De Vuurtoren’ en wijst in de noordelijke richting waar de echte Texelse vuurtoren zich bevindt. Op het terrein is voor kinderen een grote speelweide met speeltoestellen aanwezig.

Wij kunnen groepen en families ontvangen tot wel 40 personen. Ook gezelschappen van 6, 7, 8 of 9 personen kunnen bij ons goed terecht. Kom je ook ‘boergondisch’ genieten op onze vakantieboerderij? Zoek de gewenste accommodatie en boek gemakkelijk via onze website. Omdat wij de rust van onze gasten willen waarborgen, gelden er op Hoeve Vianen regels wat betreft het verblijf. Deze regels zijn te vinden in onze algemene voorwaarden.

Het strand dichtbij

Op vakantieboerderij Hoeve Vianen geniet je van de rust en ruimte waar Texel om bekend staat. Het strand is dichtbij en de pittoreske dorpjes Oosterend, De Koog en De Cocksdorp zijn per auto of fiets snel bereikbaar. Bij de boerderij is een grote speelweide, een barbecueplaats en een boomgaard. Je kunt fietsen bij ons huren en via onze broodjes- en eten bezorgservice, heb je iedere dag verschillende mogelijkheden. Kom ook Texels genieten en reserveer nu!

Puur natuur

In de polder liggen twee natuurgebieden. Natuurgebied Hogezandskil, dit is een oude kreekarm en natuurgebied De Roggesloot. Deze ligt nabij het dorp De Cocksdorp, op ongeveer 6 kilometer van Hoeve Vianen.

Ook is er natuurgebied De Slufter. In dit gebied op ongeveer 3,5 kilometer van Hoeve Vianen, kan de zee ongehinderd binnenstromen. Door het gebied lopen verschillende wandelroutes. De Slufter is echt een aanrader en dat het hele jaar door!

Algemene faciliteiten op de vakantieboerderij

rust-natuur-ruimte

Ruime omgeving

e-bike-oplaadpunt

E-bikes opladen

parkeren

Gratis parkeren

kindvriendelijk

Kindvriendelijk

wifi

Gratis glasvezel Wifi

Topkwaliteit fietsen huren

Eten bezorgservice

rookvrij

Binnen rookvrij

Activiteiten voor op de Texel bucketlist

Texel is niet alleen het grootste Waddeneiland, maar ook het leukste! Geniet van de veelzijdigheid en trek eropuit! Maak kennis met echte jutters. Bezoek de uitgestrekte stranden, de imposante duinen en het Texelse dennenbos. Die bieden het jaar rond volop mogelijkheden om bijvoorbeeld lekker te fietsen, wandelen of solex te rijden.

Texelse natuurgebieden, zoals de Muy en de Slufter, die in open verbinding met zee staan, zijn beslist een bezoekje waard. Lekker sporten tijdens de vakantie? Texel is de ultieme sportbestemming. Mountainbiken, hardlopen, kitesurfen, wavesurfen, windsurfen, golfen en parachutespringen, het kan hier allemaal.

Ook bij minder weer zijn er voldoende mogelijkheden om erop uit te gaan. Natuurlijk met vakantieboerderij Hoeve Vianen als start- en eindpunt!

De leukste activiteiten tijdens je Texel vakantie

Bekijk onze persoonlijke tips
ActiviteitenEten & Drinken

@HoeveVianen

Volg ons op Instagram