Texel tips voor

Activiteiten

beachcinema

Beachclub Cinema

Vanuit je luie strandstoel een film kijken geeft toch een heerlijk vakantiegevoel? In de zomer organiseert Beachclub Texel in De Koog regelmatig filmavonden. Het actuele programma vind je op de website van Beachclub Texel.

Beachclub Texel, Paal, 19,5.

karten

Karten

Uitdagende bochten, hoge snelheden, een lang recht stuk en de geur van rubber op het asfalt!  Op Circuitpark Karting Texel kun je terecht om te karten en kinderkarten, maar ook voor midgetgolfen of om te eten en drinken, jezelf in de speeltuin te verliezen en op de picknickweide heerlijk in de zon te liggen. Er is voor ieder wat wil(d)s!

Akenbuurt 14 Den Burg

bruuzer-texel

Met de Bruuzer

Wind, water, golven en snelheid: ontdek met De Bruuzer hoe mooi het Wad is. Bruuzer – Texels voor ‘wildebras’ – is een snelle powerboat voor de leukste rib experiences op Texel. Een unieke kans om op gepaste afstand zeehonden te spotten!  Ben jij klaar voor de ultieme beleving op het water?

Haven Oudeschild

fietsen op Texel

Op de fiets

Ontdek Texel op de fiets! Texel heeft talloze kilometers aan fietsroutes over het hele eiland. Wil je vooraf alvast uw fietsen huren? Ieder gewenst type kan bij ons worden bezorgd, van damesfiets tot elektrische fiets en van kinderfiets tot mountainbike. Huur nu zelf alvast je fietsen, zodat deze klaarstaan bij aankomst.

Huur fietsen

Educatief en leuk met de kinderen
kaapskil

Kaap Skil

Texel heeft een rijke historie, hierover kun je alles te weten komen in het museum Kaap Skil. Je zult er verhalen en avonturen ontdekken waarvan je niet wist dat het bestond. De collectie van Kaap Skil bestaat onder andere uit bijzondere stukken uit eeuwenoude scheepswrakken die voor de kust van het eiland gevonden zijn. Texel was erg belangrijk voor de handels- en oorlogsschepen. Er werd dan o.a. schoon drinkwater gehaald van het eiland. Ben je nieuwsgierig geworden? Je weet wat je te doen staat, veel plezier!

Heemskerckstraat 9 Oudeschild

vuurtoren-texel-hoeve-vianen

Beklim de vuurtoren

Op Texel is een vuurtoren die in het noorden gelegen is, net buiten De Cocksdorp. Het leuke aan deze vuurtoren is, dat het mogelijk is om deze te beklimmen. De vuurtoren heeft 118 treden, maar het is natuurlijk leuk om dit de kinderen te laten tellen!

Vuurtorenweg 134 De Cocksdorp

cultureel-educatief

Knuffelen met lammetjes

Breng een bezoek aan de vele verschillende schapen bij de Schapenboerderij Texel. Het ligt net buiten Den Burg en ze geven er een kijkje in het boerenleven. Het is perfect voor gezinnen met jonge’ kinderen.

Pontweg 77 Den Burg

lomt

Luchtvaart en Oorlogsmuseum

Het Luchtvaart- & Oorlogsmuseum Texel richt zich op de geschiedenis van de luchtvaart en op de gevolgen van de Tweede Wereldoorlog voor Texel. Fascinerende onderwerpen, waarover veel meer te vertellen is dan je in eerste instantie zou denken.

Postweg 126 De Cocksdorp

garnalenboot-texel

Het water op met een boot

Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de zeehonden of ga mee op een garnalenboot. Het is een echte beleving op zo’n boot en het is absoluut ook leuk om mee te gaan zonder dat je van vis houdt.  Er zijn meerdere boten die de passagiers meenemen tijdens het vissen, het is altijd verstandig om een ticket online te bestellen.

Haven Oudeschild

ecomare

Ecomare

Je kunt er zeehonden, bruinvissen en andere zeedieren kijken. Verder kun je er meer te weten komen over het Werelderfgoed Waddenzee, de Noordzee en de natuur op Texel. Tip: kijk in de agenda wat er die dag te doen is.

Ruijslaan 92 De Koog

bonte-belevenis

De Bonte Belevenis

Altijd wat te beleven en te doen! Van bakkerij tot kaarsenmakerij, bij de Bonte Belevenis is altijd iets te doen. Het is een hele leuke plek om met de kinderen op avontuur te gaan. De kinderen zullen leren en ervaren, tijdens een middag bij de Bonte Belevenis. Voor de ontwikkeling is het dan ook super leuk. Er kunnen verschillende workshops gevolgd worden die inspirerend zijn.

Rommelpot 11, Den Hoorn

wezenspyk

Kaasboerderij Wezenspyk

Hier wordt al meer dan 35 jaar Texelse kaas gemaakt en die smaakt heerlijk! Tevens is er een kaaswinkel waar je alle soorten kazen mee kan nemen om thuis nog na te genieten van je verblijf op het eiland. Tip: neem meerdere kleine kaasjes mee, zo proef je meer en ontdek je wat je smaak is. Alsof bovenstaand nog niet genoeg is, hebben ze ook een kaascafé.  Denk bijv. aan kaasfondue of een heerlijk kaasplankje. Kortom, dit is een originele plek om te bezoeken als je op Texel bent.

Hoornderweg 29, Den Burg

Enorm veel en gevarieerde activiteiten voor iedere doelgroep

Dat vind je bij Teambuilding Texel

Teambuilding Texel organiseert het hele jaar door uiteenlopende sportieve activiteiten op het eiland. De minimumaantallen voor een activiteit verschillen per activiteit. Met een aantal vaste locaties, en meer dan 20 verschillende activiteiten heeft Teambuilding Texel voor iedere doelgroep een passende activiteit.

www.teambuildingtexel.nl

klimpark_texel

Meer soorten uitjes vind je ook bij VVV Texel

Naar VVV website

@HoeveVianen

Volg ons op Instagram