praktische informatie

Hoeve Vianen

teso-logo

Hoe werkt de veerdienst tussen 'de overkant' en Texel?

TESO (Texels Eigen Stoomboot Onderneming) verzorgt de overtocht tussen Den Helder (‘de overkant’) en Texel. De veerdienst vaart dagelijks van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat en vertrekt op elk hele uur vanaf Texel en op elk half uur vanuit Den Helder. Vanaf Texel vaart de laatste boot om 21.00 uur, vanuit Den Helder vertrekt de laatste boot om 21.30 uur. Op drukke dagen zet TESO een extra boot in en wordt er een halfuursdienst gevaren vanuit beide richtingen.

Zorg je ervoor dat je ruim op tijd bij de boot bent, zodat je niet voor verrassingen komt te staan? Het is altijd raadzaam om niet op de laatste boot te rijden i.v.m. vertraging onderweg. Het ticket dat gekocht wordt online of bij de boot is altijd een retourticket. Dit mag je weggooien of bewaren voor in het plakboek. Op de terugweg heb je deze niet meer nodig.

Meer informatie over de dienstregeling kun je vinden op de website van TESO. Hier kun je ook alvast een online ticket kopen.

> Lees meer op teso.nl

Hoe werkt het parkeren op Texel?

Op Texel geldt in alle dorpen en bij alle strandafslagen betaald parkeren (dagelijks van 08.00 tot 20.00 uur). Natuurlijk kun je bij ons op het terrein gratis parkeren.

Wanneer je op pad gaat, is het het voordeligste om een Texelvignet aan te schaffen. Dit kun je zelf online regelen of wanneer je op Texel bent. Hoe dit werkt en wat de kosten hiervan zijn, kun je vinden op de website van het texel E-vignet.

> Lees meer op texelevignet.nl

logo-texelevignet
texelhopper-logo

Het openbaar vervoer op Texel, hoe werkt dat?

In Den Helder

Vanaf station Den Helder neem je bus 33 naar de veerhaven. Bij de veerboot stap je uit en koop je een kaartje voor de overtocht met de veerboot voor €2,50.

op Texel

Via een vaste route, op vaste tijden, brengt buslijn 28 je van de Veerhaven Texel naar Den Burg Centrum en De Koog. Je hoeft deze route niet te reserveren. Wil je echter van of naar een andere bushalte op het eiland reizen? Dan je reizen met de Texelhopper minibus.

Dankzij deze minibusjes is (bijna) elke locatie op Texel bereikbaar. Om Hoeve Vianen of een andere bestemming te bereiken, dien je zo’n Texelhopper minibus boeken. Je kunt dan opstappen op de plek die je hebt gereserveerd.

> Lees meer op texelhopper.nl

@HoeveVianen

Volg ons op Instagram