praktische informatie

Hoeve Vianen

teso-logo

Hoe werkt de veerdienst tussen 'de overkant' en Texel?

TESO (Texels Eigen Stoomboot Onderneming) verzorgt de overtocht tussen Den Helder (‘de overkant’) en Texel. De veerdienst vaart dagelijks van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat en vertrekt op elk hele uur vanaf Texel en op elk half uur vanuit Den Helder. Vanaf Texel vaart de laatste boot om 21.00 uur, vanuit Den Helder vertrekt de laatste boot om 21.30 uur. Op drukke dagen zet TESO een extra boot in en wordt er een halfuursdienst gevaren vanuit beide richtingen.

Zorg je ervoor dat je ruim op tijd bij de boot bent, zodat je niet voor verrassingen komt te staan? Het is altijd raadzaam om niet op de laatste boot te rijden i.v.m. vertraging onderweg. Het ticket dat gekocht wordt online of bij de boot is altijd een retourticket. Dit mag je weggooien of bewaren voor in het plakboek. Op de terugweg heb je deze niet meer nodig.

Meer informatie over de dienstregeling kun je vinden op de website van TESO. Hier kun je ook alvast een online ticket kopen.

> Lees meer op teso.nl

Hoe werkt het parkeren op Texel?

Op Texel geldt in alle dorpen en bij alle strandafslagen betaald parkeren (dagelijks van 08.00 tot 20.00 uur). Natuurlijk kun je bij ons op het terrein gratis parkeren.

Wanneer je op pad gaat, is het het voordeligste om een Texelvignet aan te schaffen. Dit kun je zelf online regelen of wanneer je op Texel bent. Hoe dit werkt en wat de kosten hiervan zijn, kun je vinden op de website van het texel E-vignet.

> Lees meer op texelevignet.nl

logo-texelevignet
texelhopper-logo

Het openbaar vervoer op Texel, hoe werkt dat?

In Den Helder

Vanaf station Den Helder neem je bus 33 naar de veerhaven en reserveer je telefonisch of via de website van Texelhopper een busje. Dit dien je minimaal 1 uur van tevoren te doen. Bij de veerboot stap je uit en koop je een ticket voor de bootovertocht voor € 2,50. Aangekomen op Texel verlaat je de boot via de rechterzijde, waar het door jouw gereserveerde busje klaarstaat.

Op Texel

Het openbaar vervoer op Texel wordt geregeld door Texelhopper. Naast twee vaste buslijnen rijden er kleinere busjes over het eiland die je moet reserveren. Dankzij de kleine busjes is (bijna) elke locatie op Texel bereikbaar. Om onze vakantieboerderij te bereiken, moet je zo’n Texelhopperbusje reserveren. Dit dien je minimaal 1 uur van tevoren te doen. Dit busje zal klaarstaan bij een Texelhopper ophaalpaal bij jou in de buurt.

> Lees meer op texelhopper.nl

@HoeveVianen

Volg ons op Instagram